Skoči na vsebino Zemljevid strani

Skrbništvo dostopnosti

Ko enkrat dosežete ustrezno stopnjo skladnosti, da se lahko reče, da je vaše spletno mesto skladno s standardi spletne dostopnosti oziroma skladnosti z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (če ste del javnega sektorja), je potrebno to stopnjo skladnosti tudi vzdrževati.

Ena od lastnosti spletnih mest je, da se skozi čas spreminjajo. In vsaka sprememba lahko privede do tega, da vaše spletno mesto ni več dostopno. Če je takih sprememb veliko, bodo popravki vseh napak za nazaj lahko časovno zelo zahtevni in dragi.

Temu se lahko izognete, če nam prepustite stalen in kvaliteten nadzor nad spremembami na vašem spletnem mestu.

Kaj pregledujemo

V okviru skrbništva dostopnosti redno preverjamo spremembe na vaši spletni strani. Najlažje je, če vam izdelovalci spletnih strani omogočijo izpis novih in/ali spremenjenih spletnih vsebin v določenem obdobju.

O spremembah statičnih strani nas morate obvestiti, dodane novice in podobne vsebine, ki se jih da datumsko slediti, pa preverjamo sami.

Če je teh sprememb res veliko, za pregled vzamemo vzorec, če jih je malo pa pregledamo vsako spremenjeno stran in vam konec meseca predamo poročilo.

Prednosti naše storitve

Glavna prednost storitve je v tem, da vedno skrbimo za to, da vaša spletna stran postane dostopna. Dodatno:

  • imate vedno dostop do svetovalcev s področja digitalne dostopnosti, ki poznajo vaše spletne strani.
  • lahko odgovarjamo na vprašanja in pritožbe glede dostopnosti (izjava o dostopnosti).
  • se vaša izjava o dostopnosti posodobi vsak mesec in ne le 1x letno, kot predvideva zakon.