Skoči na vsebino Zemljevid strani

Usposabljanja s področja digitalne dostopnosti

En ključnih ciljev projekta Informatizacija ZDSSS je povečanje digitalne pismenosti ciljnih skupin.

Pri tem so se pri Zvezi društev slepih in slabovidnih, skupaj s projektnimi partnerji, odločili nasloviti ene ključnih težav in sicer pomanjkljivemu informiranju in znanju s področja digitalne dostopnosti in v okviru tega – dostopnosti spletnih strani.

Zavod A11Y.si se je zavezal, da bo izvedel 7 splošnih usposabljanj Osnove digitalne dostopnosti (trajanje 4 šolske ure) in 2 bolj poglobljeni usposabljanji Temelji digitalne dostopnosti (trajanje 16 šolskih ur).

Komu so usposabljanja namenjena

Nekatera usposabljanja bodo izvedena za zaprte skupine, kot so zaposleni na Zvezi in pri njenih članicah, izvajala se bodo pa tudi usposabljanja, ki bodo odprta tudi za javnost.

Preko usposabljanja Temelji digitalne dostopnosti, želimo pridobiti vsaj nekaj dodatnih oseb, tudi članov invalidskih organizacij, ki bodo v področju digitalne dostopnosti videle potencial svojega osebnega razvoja in bodo pripravljene nadgrajevati svoja znanja in sodelovati pri strokovnih presojah dostopnosti spletnih strani.

Kdaj in kje bodo potekala usposabljanja

Vsi bodoči termini za usposabljanja, ki bodo namenjena tudi širši javnosti, bodo najavljeni na naši spletni strani www.DigitalnaDostopnost.si, kot seveda tudi na strani naročnika www.zveza-slepih.si.