Skoči na vsebino Zemljevid strani

GAAD Slovenija 2024 – Vabilo

Logotipa organizatorjev Zavoda A11Y.si in Evropskega centra o virih za dostopnost AccessibleEU.

GAAD Slovenija 2024, na Svetovni dan ozaveščanja o dostopnosti, je namenjen izboljšanju ozaveščenosti in razumevanja vprašanj dostopnosti, s katerimi se soočajo invalidi.

Obravnavana bodo ključna področja, kot so pravice invalidov in mehanizmi za njihovo zagovorništvo. Poglobi se v različne sektorje, s poudarkom na informacijski tehnologiji s poudarkom na spletni in mobilni dostopnosti, inovacijah podporne tehnologije in digitalnem vključevanju. Razprave se razširijo na grajeno okolje, kjer se obravnavajo dostopnost javnih prostorov, načela univerzalnega oblikovanja in tehnologije za dostopnost, poleg tega se osredotočimo tudi na dostopen javni prevoz.

Podrobnosti o dogodku

 • KDAJ? Četrtek, 16. maj, 2024, od 9.00 do 15.00
 • KJE? NLB - Center inovativnega podjetništva, Trg Republike 2, Ljubljana
 • KAKO? Hibridno (v živo ali na daljavo)
  • Vsi prijavljeni udeleženci, ki se bodo dogodka udeležili na daljavo, prejmejo ZOOM povezavo en dan pred samim dogodkom.
  • Vsi, ki se boste dogodka udeležili v živo, prosimo, da se registrirate na lokaciji vsaj 15 minut pred začetkom dogodka.

Prikaz vhoda CIP, ki se nahaja južno od stavbe Maksimarketa.

Na dogodek se je potrebno prijaviti:

Komu je dogodek namenjen? Vodstvom organizacij, invalidom in njihovim združenjem, zaposlenim v javnih ustanovam, IT podjetjem, organizacijam, ki se ukvarjajo s prevozom in gradbeništvom, bankam, zavarovalnicam, spletnim trgovinam in organizacijam javnega sektorja(lokalne skupnosti, zdravstvo, turizem, knjižnice, muzeji, komercialne javne službe).

Kaj je cilj dogodka? Osnovni namen konference GAAD Slovenija 2024 so pospeševanje dialoga, izmenjava najboljših praks in spodbujanje ukrepov za vključevanje invalidov na različnih področjih. Z združevanjem deležnikov iz različnih sektorjev, vključno s tehnologijo, grajenim okoljem in prometom, želi dogodek spodbuditi razvoj in izvajanje dostopnih rešitev. S tem skupnim prizadevanjem želimo pomembno prispevati k napredku na področju dostopnosti ter zagotoviti bolj vključujoča in pravična okolja za vse posameznike.

Program

 • Konferenca v prvem delu obravnava pravice invalidov,
 • v drugem delu obravnava digitalno dostopnost,
 • v tretjem delu obravnava dostopnost prostora in
 • v četrtem delu obravnava dostopnost prometa.

V okviru vzporednega panela bodo čez cel dan obravnavane vsebine vezane na digitalno in s tem tudi spletno dostopnost.

Celoten program dogodka je objavljen v:

Število mest je omejeno, zato si ga zagotovite in poskrbite, da bodo vaše digitalne storitve dostopne vsem uporabnikom. Veselimo se srečanja z vami in skupnega koraka k bolj dostopnemu digitalnemu svetu.

Za vsa morebitna dodatna vprašanja nam pišite na info@a11y.si ali pokličite na telefonsko številko pokličite 031 722 461Uporabite lahko tudi naš kontaktni spletni obrazec.

Organizatorji dogodka

Organizatorji dogodka GAAD Slovenija 2023 so:

Sodelujoče organizacije

Poleg organizatorjev na dogodku sodelujejo tudi:

 

Accessible EU Logo Logotip Beletrina Logotip NSIOS

Logotip GAAD: Velike črke GAAD, obkrožene z nezaključenim krogom, ki ga zaključuje ikona v obliki tipkovnice. Ob logotipu napis Global Accessibility Awareness Day.


Zadnjič posodobljeno: 16. 5. 2024