Skoči na vsebino Zemljevid strani

Logotipa organizatorjev Zavoda A11Y.si in Evropskega centra o virih za dostopnost AccessibleEU.

Prijave na dogodek so zaprte

V dobi digitalne tehnologije in njenega hitrega razvoja je ključnega pomena, da so spletne vsebine dostopne vsem uporabnikom, vključno z osebami z oviranostmi. Ugotavlja se, da večina spletnih strani, mobilnih aplikacij in ostalih digitalnih vsebin še vedno ni dostopna za vse skupine prebivalstva.

Digitalna dostopnost bo do leta 2025 za mnoge zasebne subjekte tudi zakonska obveza, hkrati pa to predstavlja tudi etično dolžnost in poslovno priložnost za prav vsako podjetje.

Podrobnosti o dogodku

 • KDAJ? Torek, 9. april, 2024, od 16.00 do 20.00
 • KJE? Fakulteta za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana (Predavalnica P1)
 • KAKO? Hibridno usposabljanje (v živo ali na daljavo)
  • Vsi prijavljeni udeleženci, ki se bodo dogodka udeležili na daljavo, prejmejo ZOOM povezavo en dan pred samim dogodkom.
  • Vsi, ki se boste dogodka udeležili v živo, prosimo, da se registrirate na lokaciji vsaj 15 minut pred začetkom dogodka.

Komu je usposabljanje namenjeno? Vodstvom organizacij, vodjem projektov, razvijalcem, oblikovalcem, vsebinskim ustvarjalcem, testerjem, študentom, osebam z oviranostmi in vsem, ki sodelujejo pri razvoju in upravljanju digitalnih vsebin in storitev.

Kaj je namen usposabljanja? Pridobitev znanj ter seznanitev z orodji, potrebnimi za izpolnjevanje zahtev digitalne dostopnosti, in s tem izboljšanje dostopnosti digitalnih proizvodov za vse uporabnike, ne glede na to, ali se razvijajo za lastne potrebe ali zunanje naročnike.

Vsak udeleženec prejme tudi Evropski certifikat o udeležbi na delavnici AccessibleEU.

Program

 • Uvod v dostopnost: Razumevanje pomena in ciljnih skupin
 • Implementacija dostopnosti: Koraki in strategije
 • Pravne zahteve za realizacijo dostopnosti
 • Testiranje dostopnosti: Metode in dobre prakse
 • Izdelava dostopnih digitalnih produktov: Nasveti in rešitve

Število mest je omejeno, zato si ga zagotovite in poskrbite, da bodo vaše digitalne storitve dostopne vsem uporabnikom. Veselimo se srečanja z vami in skupnega koraka k bolj dostopnemu digitalnemu svetu.

Naredimo digitalen svet dostopen vsem!

Za vsa morebitna dodatna vprašanja nam pišite na info@a11y.si ali pokličite na telefonsko številko pokličite 031 722 461Uporabite lahko tudi naš kontaktni spletni obrazec.

Priloge

Logotipa organizatorjev Zavoda A11Y.si in Evropskega centra o virih za dostopnost AccessibleEU.

Zavod A11Y.si podpira komunikacijska skupina o28